Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tužilaštvo saslušalo Stefanovića, tvrdi da ne zna ništa o blindiranom vozilu - | K-013 Portal

Tužilaštvo saslušalo Stefanovića, tvrdi da ne zna ništa o blindiranom vozilu

saslusan nebojsa stefanovic, nebojsa stefanovic, tuzilastvo

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu završeno je saslušanje bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića (sada ministra odbrane) u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića zbog trgovine uticajem. Stefanović se u tužilaštvu se zadržao nešto više od dva sata.

Advokat Branislav Tapušković, koji brani bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića, preneo je novinarima da je ministar Nebojša Stefanović tužilaštvu rekao da "ne zna ništa".

Ponovio je da Papić nije izdao nalog za vraćanje vozila, ali da to jeste činila osoba koja je i dalje u vrhu MUP-a, ne želeći danas da kaže ko je to.

Tapušković je naveo da je ime tog funkcionera napisao u žalbi na produženje Papiću, kao da je su to objavili NIN i Danas.

Stefanović je osporio sve što su svedoci govorili, a to su visoki policijski inspektori.

"Postoji dokumentacija o vraćanju vozila. Vozilo je bilo oduzeto i uprkos tome vraćano. Ministar je rekao da ništa o tome nije znao. Nije znao čak ni ko je izdao naredbu za vraćanje vozila, a to nije bio moj branjenik, koji je žrtva manipulacije da bi se prikrile činjenice u odnosu na blindirana vozila koja su šetala po gradu, a da nisu na valjan način kontrolisana", rekao je Tapušković.

Dodao je da je tražio da se ukine pritvor njegovom branjeniku.

"Tražio sam se da se ukini pritvor mom branjeniku, jer ne postoje elementi za podizanje optužnice. Ja smatram da Stefanović ništa nije znao o blindiranim vozilima, da je postojala odluka kolegijuma MUP da se ta vozila kontrolišu pod određenim režimom", rekao je Tapušković i naglasio da Papić nije taj koji je vratio ta vozila.

"Goran Papić nije vratio. Zna se ime policajca koji je izdao naredbu, to je jedan od načelnika koji je i dalje u vrhu MUP. Ako kažem da je on u vrhu MUP, onda to znaci da je u vrhu MUP", rekao je advokat.

On, takođe, danas očekuje da se razreši pitanje pritvora Papiću, koji je, kako tvrdi, trebalo da bude pušten da se brani sa slobode još pre osam dana.

Pored Stefanovića, od 13 sati kao svedok treba da bude ispitan i načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Stefanović je ispitan u svojstvu svedoka, na predlog odbrane Papića, koji se sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, posredovao i naložio da se odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom od februara pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za ubistva, preprodaju droge, držanje oružja.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva sprovodi dokazne radnje u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS