Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Veliki požar na Dorćolu, zapalio se magacin u Luci Beograd - | K-013 Portal

Veliki požar na Dorćolu, zapalio se magacin u Luci Beograd

pozar na dorcolu, pozar luka beograd

Rano jutros u Luci Beograd zapalio se magacin. Desetine vatrogasaca gasi požar, koji je sada pod kontrolom ali još nije lokalizovan. Nema povređenih. Za sada se ne zna uzrok požara.

Privatni magacin, koji se prostire na više od 700 kvadrata, na tri etaže, zapalio se oko 5.55. U magacinu je uskladištena carinska roba svih vrsta – plastika, tekstil, papir, karton.

Na licu mesta je 13 vatrogasnih ekipa sa 46 vatrogasaca koji pokušavaju da obuzdaju vatru.

U Luku Beograd stigao je i vatrogasno-spasilački brod koji vatrogasna vozila snabdeva vodom i pomaže u gašenju požara sa druge strane magacina.

Miloš Majstorović, komandant vatrogosne brigade Beograd, kaže za RTS da su ekipe u ovom trenutku blizu lokalizacije požara, ali da to još ne može da se potvrdi.

Sam pojam lokalizacije podrazumeva da su vatrogasci sigurni da se požar neće preneti na deo objekta koji nije zahvaćen vatrom.

Majstorović ukazuje da je zbog raznovrsnosti robe koja se nalazila u magacinu otežano gašenje, pošto su isijavanje i požarno opterećenje veliki.

Kaže da se smenjuju ekipe vatrogasaca zbog obima požara, kako bi vatra bila što pre ugašena.

Povremeno puca staklo i čuju se manje detonacije, a magacinu ne može da se priđe.

Gust crni dim oko 6 sati pojavio se iznad Dorćola i vidi se sa veće udaljenosti. Vetar koji duva dim odnosi ka rekama.

Građanima se preporučuje da zatvore prozore ukoliko se njihovi stanovi nalaze u pravcu u kom vetar nosi dim i da odu na bezbednije mesto gde dima nema.

(Tanjug, RTS)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS