Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VJT: Zatvorenik preminuo nasilnom smrću, naređeno hapšenje osumnjičenih - | K-013 Portal

VJT: Zatvorenik preminuo nasilnom smrću, naređeno hapšenje osumnjičenih

zatvorenik, hapšenje

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je postupajući tužilac naredio hapšenje osumnjičenih zatvorenika Srećka S. (20), Saše S. (21) i Dalibora P. (21) koji se sumnjiče za ubistvo S.B. (74) sa kojim su delili zatvorsku ćeliju u KPZ "Padinska skela".

Tužilac je 4. februara obavešten o smrti S.B. nakon čega je naložio da se obavi obdukcija sa toksikologijom, koja je završena 8. marta i koja je pokazala da je umro nasilnom smrću.

Trojica osumnjičenih su saslušani u tužilaštvu 14. marta, gde se Srećko S. branio ćutanjem, a druga dvojica osumnjičenih su iznela svoju odbranu, a kako se navodi oni su od januara do 4. februara u sobi u kojoj su zajedno boravili, S.B. svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

Dodaje se da su ga svakodnevno šamarali, tukli nogama i rukama u predelu glave i tela, a jednom prilikom ga je Dalibor P, kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle.

Osumnjičeni Saša S. ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi.

S.B. je 3. februara bio na lekarskom pregledu usled povreda koje je zadobio, ali usled straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi, pa su ga iste večeri osumnjičeni odveli u kupatilo gde su ga polivali hladnom vodom.

Sutradan se zdravstveno stanje S.B. znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastupelih komplikacija S.B. preminuo.

Svi osumnjičeni, kao i oštećeni, su izdržavali kazne zatvora zbog učinjenih prekršaja, a osumnjičenima je određen pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.