Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vrščaninu 18 godina zatvora zbog premlaćivanja bebe na smrt - | K-013 Portal

Vrščaninu 18 godina zatvora zbog premlaćivanja bebe na smrt

premlacivanje bebe, vrsac

Apelacioni su du Beogradu pravosnažno je osudio na 18 godina zatvora Mišela Tota (30) iz Vršca jer je u više navrata tokom juna prošle godine premlatio svog jednomesečnog sina (rođen 3. maja 2020), koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici 7. avgusta.

Ovom odlukom odbijena je kao neosnovanu žalba Totovog branioca i potvrđena je prvostepena presuda Više suda u Pančevu iz maja ove godine.

Tot je osuđen zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici, navodi se u presudi u koju je Tanjug imao uvid.

Osuđen je jer je od početka juna meseca do 25. juna 2020. godine u situacijama kada je novorođenče plakalo, on u više navrata zadavao snažne udarce po licu i potiljku nanevši mu teške povrede opasne po život, usled kojih je novorođenče nakon poslednjih povređivanja od 24. i 25. juna preminulo 7. avgusta na Institutu za Zdravstvenu zaštitu majka i dete u Beogradu, usled oštećenja za život važnih moždanih centara.

Prema stavu Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti cenio činjenicu da je Tot krivično delo izvršio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne u bitnoj meri, kao i da do sada nije osuđivan.

Međutim, kao otežavajuće okolnosti imao je u vidu činjenicu da beba imala tek mesec dana života i da u tom uzrastu nije u stanju da na bilo koji način ispolji protivljenje ili da se na bilo koji način nasilju suprotstavi.

Kao otežavajuću okolnost sudovi su imali u vidu i vremenski period u kome je nasilje višestruko ponovljeno i nedozvoljavanje ni majci T.M. ni njenoj majci N.M. da zaštite bebu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

Big PA Ukus Fest 03 460x600 

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city