Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mala Sofija napokon dobila lek, uspeh zahvaljujući humanim građanima - | K-013 Portal
humanitarne akcije, sofija dobila lek

Mala Sofija napokon dobila lek, uspeh zahvaljujući humanim građanima"Naš san je konačno postao stvarnost. Sve ono za šta smo se zajedno borili proteklih nekoliko meseci se isplatilo. Hvala svima vama koji ste bili deo naše borbe i hvala što ste i dalje uz nas", objavljeno je na Tviter nalogu "Za Sofijin prvi korak".

Akcija prikupljanja novca je organizovana putem fondacije "Budi Human - Aleksandar Šapić" za bebu kojoj je potreban izuzetno skup lek za ovu neuromišićnu bolest. Novac su prikupili građani, a put do Amerike obezbedili su Miodrag Kostić i Novak Đoković.

Deca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine, a bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.Uprkos terapijama koje je dobijala, Sofija nije mogla potpuno uspravno da drži glavu, da je odigne, da puzi, da sedi, da se okrene samostalno, da podiže nogice.

(021.rs)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.