Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website CRTA: U Pančevu uočeno evidentiranje glasača sa spiska ispred birališta - | K-013 Portal

CRTA: U Pančevu uočeno evidentiranje glasača sa spiska ispred birališta

Organizacija CRTA saopštila je da je su na dva odsto biračkih mesta primećene ozbiljne neregularnosti, a najviše ih je u Vojvodini i u istočnoj Srbiji.

U Pančevu je ispred birališta primećena osoba koja je imala spisak birača i evidentirala koji su birači izašli na glasanje. Policija je tu osobu udaljila od birališta, ali je ona izvan kruga od 50 metara nastavila da evidentira birače, navodi organizacija CRTA. Nepravilnosti su primećene i na drugim biračkim mestima, gde su na glasanje izašli birači koji su već imali obeležen kažiprst, negde se dešavalo da su birači dobijali po dva glasačka listića. Primećeno je i fotografisanje glasačkih listića od strane birača, glasanje bez utvrđivanja identiteta, kao i pokušaj glasanja uz pomoć ukradenog i falsifikovanog glasačkog listića.

CRTA precizira da oni saopštavaju samo one nepravilnosti koje su očili njihovi posmatrači na nekom od 450 glasačkih mesta koje pokrivaju.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS