Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Da li se to krade na asfaltu i u Banatskom Brestovcu? - | K-013 Portal

Da li se to krade na asfaltu i u Banatskom Brestovcu?

banatski brestovac, asfaltiranje, sirina puta

Nakon problema sa asfaltiranjem ulica u Banatskom Novom Selu i pobune meštana, pojavio se novi gotovo identičan slučaj ali u Banatskom Brestovcu.

Predstavnici udruženja ,,Zeleni most” i ,,Pančevo nije rupa” proverili su navode jednog meštanina i utvrdili da je širina novog asfalta u Ulici Vuka Karadžića između 4.1 i 4.3 metra iako je Zakonom propisana minimalna širina puta 5m. 

"Mi svi poreski obveznici punimo budžet kako lokalne samouprave, tako i državnu kasu, bez izuzetka. Nema opravdanja da nam uskaraćuju Zakonom propisanu minimalnu širinu puta koja iznosi 5m. Zadovoljavanje s nižim kriterijumima, kao i žmurenje na kršenje Zakona, vuče nas u provaliju kao društvo. Juče Banatsko Novo Selo, danas Banatski Brestovac i ko zna koja još sela....Znajte da svaki centimatar skraćenog puta neko sebi stavlja u džep! Treba da se svi pitamo ko to uzima po 70-90 centimetara širine puta u izgleda svim pančevačkim selima i sa kojim pravom? Koje je opravdanje za kršenje Zakona? Ko provera gde su novci završili?! To su kilometri aslafta koji ne ugledaju svetolst dana, pa sve građane interesuje da li je tako proporcionalno smanjena i cena puta ili razlika ide negde i gde tačno?!" navodi se u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ponovo se vidi praksa sužavanja puteva, kao i smanjivanja debljine asfalta, samo ostaje pitanje zašto?

Meštani Banatskog Brestovca traže transparentnost i da za sve važe isti propisi, tačnije primenu Zakona u kome jasno piše da je minimalna širina puta 5 metara, jer sve ispod te širine predstavlja problem prilikom normalnog mimoilaženja dva vozila.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS