Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krivična prijava protiv direktora i članova nadzornog odbora JKP „Kombrest" - | K-013 Portal

Krivična prijava protiv direktora i članova nadzornog odbora JKP „Kombrest"

kombrest banatski brestovac, krivicna prijava, pancevo nije rupa, udruzenje zeleni most

Udruženja "Zeleni most" i "Pančevo nije rupa" su podneli krivičnu prijavu protiv direktorke JKP "Kombrest" Tatjane Cvetičanin i članova Nadzornog odbora Miloša Petkovića, Vladimira Nakića i Nenada Minića koji kao i svaki nadzorni organ po zakonu nadzire radove zbog nepreduzimanja mera zaštite životne sredine tokom rehabilitacije puta 27-28. oktobra u Ponjavičkoj ulici koja pripada Parku prirode ,,Ponjavica“ koje je zaštićeno prirodno dobro i jedini park prirode na teritoriji opštine Pančevo.

Na samoj parceli gde je Ponjavička ulica, postoji zabeležba zaštite prirodnog dobra od 2014. godine, međutim na osnovu više zakona Republike Srbije za radove ovakvog tipa su neophodne mere i uslovi zaštite prirode izdati od strane Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, kao i obaveštavanje Upravljača Parka prirode, kako bi mogao motriti na radove, zarad očuvanja stanja samog Parka prirode.

"Sve ovo je nažalost izostalo od strane upravljača ulicama Banatskog Brestovca, tačnije JKP ,,Kombrest”. Oni su smatrali da ta ulica treba da se asfaltira kako bi se olakšalo lokalnom stanovništvu prilaz do njihovih domova, ali i to zadovoljstvo stanovništva je izostalo, zbog niza problema koji su se stvorili nakon tokom i nakon završetka radova. Moramo svi razumeti da je Ponjavica Park prirode i da postoje posebna pravila za nju, kojih se moramo pridržavati ukoliko želimo da njena zaštita opstane i da je unapredimo. Prema njoj se svi moramo odgovorno ophoditi, a posebno javna preduzeća moraju pokazati inicijativu u tome kako bi Ponjavica opstala", kažu za portal K-013 iz ova dva udruženja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS