Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KUD „Abrašević” otputovao u Sutomore - | K-013 Portal

KUD „Abrašević” otputovao u Sutomore

kud abrasevic pancevo, abrasevic, letnji kamp sutomore, sutomore, ana mirkovic kolo

Članovi dečijeg ansambla KUD "Abrašević" iz Pančeva otputovali su večeras u Sutomore gde će učestvovati u dečijem kampu i na festivalu folklora u periodu od 11. do 15. avgusta.

Kamp vodi Ana Mirkovć, dugogodišnja prvakinja Nacionalnog ansambla "KOLO".

U kampu su planirane brojne aktivnosti - fizička priprema folkloraša, folklorne radionice, radionice frizure i šminke za devojke kao i Revijalni festivalski koncert.

Pored tih, planirane su i zabavne aktivnosti sa sportovimia na vodi, igre bez granica, karaoke, fakultativni izleti do manastira Ostrog, Cetinje i Lovćen.

- Vrlo rado smo se odazvali pozivu da uzmemo učešće na ovoj etno radionici i Festivalu, obzirom da je program rada vrlo edukativan za decu i osmišljen da praktično kroz druženje nešto lepo i nauče. Na Festivalu će biti učesnika iz bivših jugoslovenskih republika, pa će deca imati zadatak da jedni drugima predstave svoje običaje, igre, nošnju ali i da se upoznaju i nastave kasnije druženje. Poznato je da ova vrsta umetnosti spaja mlade ljude bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost i da se vrlo često na ovakvim putovanjima izrode prijateljstva za ceo život, kaže za portal K-013 Lela Stojnov, predsedica KUD "Abrašević" Pančevo.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS