Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website „Kung fuzija” – novi muzički pravac koji je uvela grupa „Stereo banana” - | K-013 Portal

„Kung fuzija” – novi muzički pravac koji je uvela grupa „Stereo banana”

Grupa „Stereo banana” održala je koncert u subotu, 5. avgusta, u letnjoj bašti Doma omladine Pančevo.

Brojni fanovi zabavljali su se uz hitove „Lako je prutu da se sokoli”, „Melem”, „Nemoj da znojiš tehniku”...

Žanr muzike koju izvode nazivaju „kung fuzijom”.

- Naša muzika je zapravo fuzija nekih crnačkih žanrova – regea, hip-hopa, fanka, rej bita, bluza, džeza... Pošto su nas stalno pitali koja je to vrsta muzike, morali smo nešto da smislimo, pa smo smislili da se zove „kung fuzija”, objašnjava Nemanja Nedeljković Nemus iz „Stereo banane”.

Inspiracija za teme koje obrađuju u svojim pesmama im je život i doživljaji svakodnevnih situacija.

- Teme su raznovrsne. Nekad nose ozbilјnu notu, a nekad su šalјivog karaktera. Ali bitno je da uvek nose prepoznatlјiv pečat, da su prepoznatlјive i dovolјno originalne, kaže Marko Anđelković, pevač i autor tekstova.

Nedavno je objavljen spot za pesmu „5 do 12 sindrom”, sa albuma „Munje nebeske” iz 2015. godine, za koju članovi benda kažu da im je omiljena. 

„Stereo banana” je nastupala na brojnim festivalima, do sada su objavili tri albuma – „Šijemo sambu”, „Lako je prutu da se sokoli” i „Munje nebjeske”.

Pančevci su ih slušali i pre tri godine, kada su nastupili na prvom „FreeDom Art” festivalu Doma omladine koji će se, od 19. do 27. avgusta, po treći put održavati u našem gradu.

M. Manić / Pančevo Moj Kraj



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS