Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevačka udruženja uložiće žalbu na rešenje Pokrajinskog sekretarijata u vezi prenamene objekta u Staklari - | K-013 Portal

Pančevačka udruženja uložiće žalbu na rešenje Pokrajinskog sekretarijata u vezi prenamene objekta u Staklari

udruzenje pancevo nije rupa, udruzenje zeleni most

Udruženje 'Pančevo nije rupa" i udruženje "Zeleni most" uložiće žalbu na rešenje Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine povodom prenamene objekta u pančevačkog Staklari. 

"Borba sa Promistom traje još od maja 2018. godine, od javne rasprave na kojoj je učestvovao Miša Sekulić i predložio ne samo da ta firma ne bude u Pančevu nego da se pokrene i krivični postupak zbog osnovane sumnje za nekoliko krivičnih dela "Promista", što je i sadašnja sekretarka u ime Sekretarijata za zaštitu životne sredine to i učinila.

Međutim, kako bi Beogradski sindikat rekao "zbog nedostatka dokaza optužba se pobija" baš zbog tadašnjih radnji preduzeća "Promist" sam iznenađen što se rešenje Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, poziva na mišljenje našeg gradskog Sekretarijata koji je podneo krivičnu protiv "Promista" 2018. godine da ovaj projekat ne može imati negativan uticaj na stanovništvo koje, u okolini objekta, nije ni brojno.

Žalosna je činjenica da naš gradski Sekretarijat za zaštitu životne ne uzima u obzir stanovnike grada Pančeva, pogotovo koji se nalaze u neposrednoj blizini Staklare kao što su naši sugrađani iz ulice Žarka Zrenjanina, Prvomajske, 7. jula i ulica Radivoja Koraća.Takođe trenutno ima i previše identičnih faktora kao i 2018 godine, pa smo šokirani mišljenjem Sekretarijata zaštite za životnu sredinu grada Pančeva, koje je suprotno od onog iz 2018. godine. Isto moramo spomenuti da je ta firma bez ikakve dozvole tokom 2018. lagerovala 10.000 tona veštačkog đubriva amonijum nitrata i amonijum nitrata u Staklari, pa se pitamo da li će opet ponoviti ovakve radnje ukoliko im se ukaže prilika, kažu za portal K-013 iz Udruženja "Pančevo nije rupa" i "Zeleni most". 

Ova dva pančevačka udruženja su 5. avgusta napravili plastičan prikaz mogućeg uticaja udesa od lagerovanog amonijum nitrata u Staklari i to u količinama od 10.000 tona i 36.000 tona,dan nakon nesreće u Bejrutu.

"Ovo treba da se tiče svakog građanina Pančeva i treba svi da reagujemo, te pozivamo sve sugrađane, a i šire, da nas slobodno kontaktiraju da im pomognemo u sastavljanju žalbi protiv rešenja br. 150-501-1058/2020-05 od 4.1.2021. godine Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine kao i ostalih podnesaka ukoliko im je pomoć potrebna. Krajnje vreme je da svi reagujemo i da se uključimo u rešavanju ovog problema jer će eventualni Bejrutski scenario, u kojem je eksplodiralo skoro duplo manje amonijum nitrata nego što treba da se skladišti u Staklari, pogoditi sve nas" zaključuju iz Udruženja "Pančevo nije rupa" i "Zeleni most".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS