Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Izložba slika i skulptura Mikija Kršanina u Gradskoj biblioteci - | K-013 Portal

PANČEVO: Izložba slika i skulptura Mikija Kršanina u Gradskoj biblioteci

pancevo, miki krsanin, gradska biblioteka pancevo

Izložba skulptura i slika „Industrija i umetnost“ Mikija Kršanina biće otvorena u petak, 29. marta u 19 časova u Galeriji Gradske biblioteke Pančevo.

Biografija:

Kršanin Miroljub – Miki živi i radi u Pančevu. Slikar, Inženjer, dizajner.

„Istražujem i verujem u intervencionistički potencijal umetnosti kao snažan i direktan protest protiv ekološkog zagađenja. Zagušenost odbačenim tehnološkim viškovima nije lako potisnuti, ali ju je moguće transformisati“, kaže o svom radu Kršanin.

Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. S obzirom da se profesionalno bavi dizajniranjem i primenom aluminijuma u arhitekturi i industriji, istražuje rehabilitaciju industrijskih viškova i otpada kroz umetničke kreacije, slike i skulpture.

Rado eksperimentiše s kombinacijom akrila, aluminijumskih opiljaka, komada metala i sličnih materijala uzetih direktno iz industrijskih pogona.

Njegove aluminijumske skulpture divan su primer odbačenih i ponovo upotrebljenih industrijskih viškova u kreativnoj umetnosti.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS