Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Koncert Orkestra rumunske narodne muzike 22. aprila u Kulturnom centru - | K-013 Portal

PANČEVO: Koncert Orkestra rumunske narodne muzike 22. aprila u Kulturnom centru

orkestar rumunske muzike, kulturni centar panceva

Koncert Orkestra rumunske narodne muzike Nacionalnog Saveta rumunske nacionalne manjine biće održan u ponedeljak, 22. aprila u 19 časova u dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Orkestar rumunske narodne muzike Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine neguje tradicionalno stvaralaštvo Rumuna na prostoru Srbije i stoga je značajan na lokalnoj i međunarodnoj sceni. Čini ga više od 30 školovanih muzičara koji svojom aktivnošću na najlepši način neguju tradicionalnu muziku rumunske nacionalne manjine. Postoji od 2020. godine i za svega četiri godine upriličio je značajne nastupe i gostovanja širom Srbije i Rumunije.

Svojim prvim koncertom u Pančevu nastoje da se predstave pančevačkoj publici i da obeleže početak najlepšeg godišnjeg doba – proleća, ali i početak koncertne sezone i novih projekata orkestra.

Pored gudačke i duvačke sekcije, publika će imati priliku i da upozna instrumente koje retko gde može da čuje na našem prostoru, poput Panove frule, cimbala, moldavskog kavala i taragota.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS