Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sudija novčano kaznio Trampa zbog nepoštovanja suda, zapretio mu i zatvorom - | K-013 Portal

Sudija novčano kaznio Trampa zbog nepoštovanja suda, zapretio mu i zatvorom

donald tramp, sud

Sudija, koji predsedava suđenjem Donaldu Trampu (Trump) u Njujorku, danas je kaznio bivšeg predsednika SAD na 9.000 dolara novčane kazne zbog nepoštovanja suda i zapretio mu zatvorom zbog kršenja zabrane kontaktiranja svedoka i članova porote, koje je verbalno napadao na društvenim mrežama.

Tramp je „upozoren da Sud neće tolerisati dalje namerno kršenje njegovih naredbi i da će, ako bude potrebno i primereno, izreći kaznu zatvora“, navodi se u pisanoj odluci sudije Huana Merčana (Juan Merchan).

Sudija je doneo tu odluku na otvaranju ročišta, pred prisutnim Trampom, u trenutku kada suđenje ulazi u treću nedelju. Tramp je dobio maksimalnu kaznu dozvoljenu zakonom od 9.000 dolara za taj prekršaj.

Protiv Trampa se vodi krivični postupak zbog plaćanja porno zvezdi Stormi Danijels (Stormy Daniels) da ćuti o vezi koju je imao sa njom, kako mu to ne bi naškodilo u predsedničkoj kampanji iz 2016. godine. U pitanju je suma od 130.000 dolara.

Pre otvaranja postupka, sudija je zabranio Trampu da javno napada svedoke i porotnike, kako bi se izbegao rizik od zastrašivanja. Tramp za napade redovno koristi svoju društvenu mrežu Truth Social, .

Od prvog dana suđenja, 15. aprila, tužilaštvo je tražilo od sudije da kazni Trampa, posebno zbog žestokih optužbi protiv Stormi Danijels i njenog bivšeg advokata Majkla Koena (Michael Cohen), koji je postao Trampov zakleti neprijatelj i ključni svedok optužbe.

Tramp je rekao da je Koen „serijski lažov“, a verbalno je napadao i članove porote navodeći, bez konkretnih dokaza, da sud „bira prikrivene progresivne aktiviste koji lažu sudiju kako bi bili deo porote“.

Zbog tih tvrdnji, jedan član porote je odustao od te funkcije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

 

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city