Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Petrohemija u zastoj ulazi sa spremnim zalihama proizvoda - | K-013 Portal

Petrohemija u zastoj ulazi sa spremnim zalihama proizvoda

pancevo, beograd, novi sad, vesti, petrohemija

HIP-Petrohemija u zastoj proizvodnje ulazi sa spremnim zalihama petrohemijskih proizvoda za sve planske obaveze koje ima prema domaćim i ino kupcima, saopštila je danas ta državna kompanija.

"HIP-Petrohemija će nastaviti da obaveze prema kupcima izvršava i tokom zastoja, sa ciljem da tržište bude uredno snabdeveno petrohemijskim proizvodima", navodi se u saopštenju.

Zaustavljanje proizvodnje u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima u Pančevu počinje danas a ranije je najavljeno da se očekuje da će trajati dvadesetak dana.

"Tokom zastoja biće realizovane aktivnosti provere funkcionalnosti i tehnološkog čišćenja procesne opreme, što će obezbediti bezbedno pokretanje i efikasan rad petrohemijskih fabrika u periodu nakon zastoja", saopštila je Petrohemija.

Prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom kao posledica poštovanja bezbednosnih procedura prilikom planskog zaustavljanja procesa rada.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS