Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Proglašeni najbolji edukatori Srbije, među njima i pančevački učitelj Peđa Starčević - | K-013 Portal

Proglašeni najbolji edukatori Srbije, među njima i pančevački učitelj Peđa Starčević

Udruženje „Živojin Mišić“ proglasilo je sedmu generaciju Najboljih edukatora Srbije.

Ovo priznanje se tradicionalno dodeljuje najboljim učiteljima i nastavnicima koji su se istakli svojim radom i zalaganjem.

Ove godine nagradu je dobilo sedam nastavnika: Biljana Uskoković Brković, nastavnica biologije u OŠ „Milica Pavlović“ u Čačku, Iva Subotić Krasojević, nastavnica istorije umetnosti školi „Tehnoart“ u Beogradu, Marjan Milanov, nastavnik engleskog jezika u OŠ „Dobrinka Bogdanović“ u selu Strelac i Srednjoj školi „Vuk Karadžić“ u Babušnici, Milan Petrović, nastavnik srpskog jezika u niškoj Gimnaziji „Svetozar Marković“, Nevena Perić, učiteljica u OŠ „Dimitrije Davidović“ u Smederevu, Sandra Maksimović, nastavnica srpskog jezika u OŠ „Sveti Sava“ u Kruševcu i Tanja Olear Gojić, učiteljica u OŠ „Dragan Lukić“ u Beogradu.

Nagrađeno je i troje nastavnika, koji su proglašeni za najbolje edukatore u doba pandemije korona virusa, što je bila specifičnost ovogodišnjeg konkursa.

To su Dejan Bošković, nastavnik biologije u beogradskoj OŠ „Ivo Andrić“, Marta Kiš Buterer, nastavnica likovne kulture u OŠ „Petefi Šandor“ u Novom Sadu i Predrag Starčević, učitelj u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Pančevu.

Pored zvanja Najboljeg edukatora Srbije pobednici dobijaju i nagradu u iznosu od 100.000 dinara koju mogu da upotrebe da unaprede svoj rad i realizuju projekte sa decom.

Predrag Starčević je ovim povodom na svom Fejsbuk nalogu napisao:

"Veliku i najveću zahvalnost za ovo visoko priznanje dugujem roditeljima mojih učenika, koji su me predložili za ovu nagradu i mojim učenicima jer su celu priču "zakuvali" svojim roditeljima i od njih sve krenulo, Udruženju "Živojin Mišić" i Komisiji koja mi je ukazala takvu čast da budem medju kolegama posebnog kova. Ovoga priznanja ne bi ni bilo da na mojim časovima u vreme korone nisu bili gosti naši i strani ugledni pisci, pesnici, glumci, slikari, sportisti, humanitarni radnici, programeri, lekari, medicinske sestre, naučnici, borci za mir, pevačice naše Opere, Dua Krstić, predstavnici Crvenog krsta, bivših učenika i njihovih roditelja iz Srbije i Grčke... A sve moji prijatelji, koji su veselili, učili i oplemenili našu decu. Svima su nam davali nadu i snagu da istrajemo. Takodje, zahvalnost dugujem i deci, nastavnicima i direktorima škola iz Pišeca, Slovenija, Buja, Hrvatska, Nea Apollonije, Grčka, Napulja, Italija i Dopunske škole na srpskom jeziku iz Švajcarske, sa kojima smo se sjajno družili u doba policijskog časa, uvedenog zbog korone.

Hvala i mojim prijateljima, koji me uvek podržavaju.

Svi ljudi dobre volje su izvor, moje ljubavi... Zato i ovo visoko priznanje, koje mi je velika čast.

Svima vam želim sva dobra i sve radosti ovoga sveta..."

(Danas, K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS