Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stanovici Banatskog Novog Sela 20 godina čekaju na semafor u centru sela - | K-013 Portal

Stanovici Banatskog Novog Sela 20 godina čekaju na semafor u centru sela

Stanovici Banatskog Novog Sela 20 godina čekaju na semafor u centru sela

Stanovnici Banatskog Novog Sela godinama apeluju na nadležne da im se postavi jedan obični semafor u centru sela. 

Kako kažu, bezbednost svih je ugrožena jer je u pitanju veoma frekventan put E-70. 

Na pešačkom prelazu u centru Banatskog Novog Sela, kroz koji tutnje kamioni, nedavno je stradalo dete, a samo na 40 metara od osnovne škole, dve crkve, mesne zajednice, Doma kulture... 

Iako su uputili brojne apele nadležnima jedno od objašnjenja je bilo najpre da je reč o međunarodnom koridoru, na kojem je nemoguće postaviti takvu vrstu signalizacije, da bi poslednji odgovor bio kako nema oko tri miliona dinara, koliko je potrebno za postavljanje semafora sa tasterom.

- Lagali su nas da u selu ne sme postaviti semafor, jer smo na međunarodnom koridoru, pa se pitamo kako mogu da ih imaju i Banatski Karlovac, Vršac, Pančevo i nebrojana druga mesta na istom tom pravcu. Godinama naša deca prelaze taj isti međunarodni put dok kamioni iz Ukrajine, Rumunije, Rusije jure i do 100 kilometara na sat, kaže Milan Rajin meštanin sela koji je ujedno i inicijator rešavanja ovog gorućeg problema.

Da je situacija zaista alarmantna pokazuje i podatak da se 28. decembra dogodio još jedan incident kada je meštanka Banatskog Novog Sela S. D. udarena baš na mestu gde novoseljani već 20 godina traže da se postavi jedan semafor.

- Nadamo se da će se vlast konačno dozvati pameti i umesto beogradskog metroa, letećih automobila i digitalnih auto-puteva postaviti jedan semafor za bezbedan prelazak puta, navodi se u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.  

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS