Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novi detalji u istrazi protiv Belivukovog klana: Spasojević opisao dva ubistva - | K-013 Portal

Novi detalji u istrazi protiv Belivukovog klana: Spasojević opisao dva ubistva

veljko belivuk, spasojevic, belivuk klan

NIN je objavio nove detalje u istrazi protiv klana Veljka Belivuka.

Dok tužilaštvo prikuplja dokaze za nove zločine Belivukovog klana, a suđenje se odlaže, ni svedočenje svedoka saradnika i optuženog Nikole Spasojevića koji je govorio o svojim saznanjima o novim likvidacijama ne daje odgovor na ključna pitanja - ko je davao logističku podršku i političku zaštitu kriminalcima, piše NIN.

Sudski postupak protiv grupe Veljka Belivuka se odlaže, dok tužilaštvo i dalje prikuplja dokaze za zločine koji do sada nisu obuhvaćeni optužnicom. Međutim, ne ispituje se povezanost ove grupe sa pojedincima iz institucija i optužnica je i dalje ograničena samo na period od 2019. protiv grupe koja je očito imala i političku zaštitu.

To se ne menja ni sa novim svedokom saradnikom i optuženim Nikolom Spasojevićem, koji je govorio o svojim saznanjima o ubistvima Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, što nije obuhvaćeno optužnicom. Spasojević je u iskazu pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, u koji je NIN imao uvid, opisao detaljno svoja saznanja o ova dva ubistva.

Povodom ubistva Nikole Mitića rekao je da ga je preko Skaj aplikacije pozvao Belivuk da hitno dođe u prostorije Partizanovog stadiona koje je ova grupa koristila. Belivuk je, prema rečima Spasojevića, tražio da se prekreče kancelarije jer su nekog prebili, pa su ostali tragovi krvi.

U Skaj aplikaciji, koju su otkrile francuske službe, nalaze se fotografije vezanog Mihajlovića dok je živ, kao i fotografije nakon što je ubijen i nakon što je spaljeno telo.

Sanja Mihajlović, majka ubijenog Gorana, za NIN od 15. jula 2021. je ispričala kako je tražila da sazna šta se desilo sa njenim sinom i da joj u policiji nisu rekli da to ima veze sa Belivukom, već je to saznala gledajući televiziju.

Rodbina ubijenih mladića protestovala je kada je bilo najavljeno da će se na televizijama sa nacionalnim frekvencijama emitovati fotografije masakriranih tela. I pored njihovog protesta emitovanje je trajalo danima.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju NIN-a.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS