Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić o sankcijama Rusiji: Vučić će morati sam da pojede čorbu koju je zakuvao - | K-013 Portal

Aleksić o sankcijama Rusiji: Vučić će morati sam da pojede čorbu koju je zakuvao

miroslav aleksic, aleksandar vucic, sankcije, rusija

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da vlast pokušava da „uvuče opoziciju u igru“ oko uvođenja sankcija Rusiji, ali da će vlast predsednika Srbije Aleksandra Vučića „morati sama da pojede čorbu koju je skuvala“.

„Vučić kukumavči i priča da je mnogo teško, da su pritisci jaki i da se od njega očekuje ovo ili ono… Čoveče, ti si se kandidovao za to, pobedio si na izborima, obavljaj taj posao, ako ti je teško, skloni se, to je vrlo jednostavno“, rekao je Aleksić za Njuzmaks Adrija, prenela je Narodna stranka.

Aleksić je danas predstavljao Narodnu stranku na razgovoru opozicije sa specijalnim izaslanikom nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom.

„Sastanak je bio vrlo korektan i moj utisak je da se ne očekuje da opozicija u ovom trenutku pomaže vlasti u Srbiji, koja bi očigledno htela da podeli odgovornost sa pojedinim opozicionim akterima“, kazao je Aleksić.

On je istakao da Narodna stranka smatra da bi sa evropskim standardima i agendom EU prvenstveno trebalo uskladiti unutrašnju politiku Srbije, koja je od mnogo većeg interesa za građane Srbije od usaglašavanja spoljne politike.

„Građanima Srbije danas je mnogo već problem kako će platiti struju, pošto se najavljuje poskupljenje od 30 odsto i čak 70 odsto za privredu, kako će kupiti gorivo, kako će poljoprivrednici kupiti đubrivo koje je poskupelo dva, tri puta, kako će kupiti hranu, jer je inflacija veća od 10 odsto, a životni standard će biti sve lošiji“, ocenio je potpredsednik Narodne stranke.

Prema njegovim rečima, javni dug je ogroman, Srbija danas uvozi struju, presušilo je Zlatarsko jezero zbog nestručnog upravljanja sistemom.

Napomenuo je da „neko mora da odgovara zbog toga“.

Aleksić je naveo da je sa EU potrebno usaglasiti medijske slobode, poštovanje zakona, borbu protiv korupcije i kriminala, ekologiju i sve važne oblasti od kojih zavise standard i kvalitet života građana.

„Vlast koristi ukrajinsku krizu kao pokrivač za sve unutrašnje probleme. Očigledno je da je kriminal pobedio u ratu koji je vlast najavila, jer se mafijaška ubistva događaju na ulicama usred dana“, rekao je Aleksić.

Naveo je da bi o važnim pitanjima kao što je uvođenje sankcija Rusiji trebalo raspravljati u Skupštini Srbije i dodao da je obaveza ljudi koji se bave politikom da vode računa o interesima građana, a ne da ispunjavaju bilo čije želje.

Upitan o rezultatima beogradskih izbora, Aleksić je odgovorio da je reč o „Pirovoj pobedi vlasti, jer je više Beograđana glasalo za opoziciju nego za vlast“.

„Odbornička grupa Narodne stranke u Skupštini Beograda će biti opozicija i činićemo sve da srušimo vlast, ili da ih onemogućimo da konstituišu vlast kako bismo išli na vanredne izbore. Bićemo opozicija režimu i u republičkom parlamentu“, istakao je on.

Kazao je da očekuje da će sledeće godine biti održani izbori na svim nivoima, osim izbora za predsednika Srbije, „jer će vlast tražiti izlaz iz ove situacije“.

„Izbori održani 3. aprila su doneli veliku krizu za vlast, Srpska napredna stranka bez Socijalističke partije Srbije nema vlast u Beogradu. Biće tu raznih previranja i nestabilnosti“, ocenio je Aleksić.

On je naveo da će „drugo poluvreme uslediti sledeće godine kada će biti nešto drugačije okolnosti u Srbiji“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS