Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Čanak o svojoj misiji na Cetinju, smirujućoj ulozi Đukanovića i Molotovljevom koktelu… - | K-013 Portal

Čanak o svojoj misiji na Cetinju, smirujućoj ulozi Đukanovića i Molotovljevom koktelu…

nenad canak, lsv

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da nije tačno da je na Cetinju policija napadnuta Molotovljevim koktelom, uz tvrdnju da je reč o nameštaljki koju je pripremila Vlada Crne Gore.

Gostujući na televiziji Prva, Čanak je rekao da je Vlada Crne Gore pokušala da u šest sati ujutru izfingira napad Molotovljevim koktelom koji se, ponavlja, nije desio.

"Nije bilo Molotovljevih koktela, nije bilo napada nego je policija napala ljude koji su tamo mirno stajali. U pitanju je bila provokacija, kada su počeli da pucaju gumenim mecima po ljudima očekivali su da će neko odgovoriti, da pogine neki policajac i da se to onda pretvori u nasilje koje će se završiti hapšenjem Mila Đukanovića", rekao je Čanak.

On tvrdi da je to bio plan Vlade Crne Gore za koju kaže da je antievropska, anticrnogorska i anticivilizacijska, te ističe da je priča o Milovim teroristima čista laž.

Čanak je prokomentarisao i snimak iz navodno "glavnog štaba" protivnika ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, na kojem se vide lider LSV, ali i predsednik Milo Đukanović.

"Sedeli smo u bašti gradske kafane, jer nije bilo gde fizički da se bude jer je hotel 'Grand', gde je bilo logično da uzmem sobu ako sam već na Cetinju, bio zatvoren. Iselili su goste jer je inspekcija pronašla finansijsku malverzaciju od šest evra. Zbog šest evra su zatvorili hotel od 300 soba i sve iselili. Seli smo i tamo čekali šta će se dešavati, jer je policija stajala u kordonu", kazao je Čanak.

Na pitanje zašto je Đukanović bio na Cetinju, Čanak je rekao da je Đukanović predsednik Crne Gore i da je obaveza svakog funkcionera da se pojavi tamo gde se pojavi tenzija i pokuša to da smiri što je, kako kaže, Đukanović i učinio.

"On je smirio tako što je relaksirao tenziju sedeći sa ljudima, između ostalog i sa mnom. Milo Đukanović je moj prijatelj", rekao je Čanak.

Komentarišući izjavu predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića koji je lidera LSV optužio da je otišao na Cetinje s namerom da "podstiče sukobe" i da je za to "dobio pare", Čanak je rekao:

"Što se tiče para, Dačić bi mogao da se pokrije ušima jer su ga izvukli u poslednjem trenutku da ga uhapse sa koferčetom para...Dačić nije vredan pomena".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS