Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Demokratska stranka: Ružić nije ispunio obećanja - | K-013 Portal

Demokratska stranka: Ružić nije ispunio obećanja

demokratska stranka, branko ruzic

Krajem prošle godine, Radna grupa ministarstva prosvete usvojila je mere za borbu protiv nasilja u školama, među kojima se nalazi i uvećanje naknade za rad odeljenskih starešina. Danas su prosvetari dobili prvi deo plate za januar 2023. u kojem je taj iznos ostao nepromenjen.

Tako je nastavnicima opet isplaćen mizeran dodatak za razredno starešinstvo - u iznosu od oko 1500 dinara. U trenutku kada gotovo niko od srednjoškolaca ne želi da upiše nastavne smerove na fakultetima, kada sve više sadašnjih nastavnika napušta škole i kada Srbiji preti kolaps obrazovanja zbog nedostatka kadra - ova vlast ni sopstvenu odluku ne može da ispoštuje i od prosvetara pravi sve više socijalne slučajeve.

Zbog toga, Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke traži od ministra Ružića i Vlade Srbije da bez odlaganja sprovedu sve usvojene mere protiv nasilja u školama, uključujući i povećanje naknade za izuzetno zahtevan i odgovoran posao razrednog starešinstva.

 

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS