Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grupa sa Narodnom strankom završila konsultacije, za razdvajanje izbora - | K-013 Portal

Grupa sa Narodnom strankom završila konsultacije, za razdvajanje izbora

djordje vukadinovic, vuk jeremic, lidija martinovic, jovan jovanovic, pregovori o izbornim uslovima

Delegacija nekoliko organizacija među kojima je Narodna stranka završila je konsultacije sa evropskim poslanicima koji posreduju u međustranačkom dijalogu, a jedan od njihovih predstavnika, bivši poslanik Đorđe Vukadinović kaže da su strani posrednici izrazili spremnost da što pre dođu u Srbiju, čim epidemiološka situacija dozvoli. Vukadinović veruje da će to biti pre leta.

Kaže da je Evroposlanicima preneo stavove tog dela opozicije koji se odnosi na razdvajanje izbora, navodeći da oni smatraju da prvo treba održati vanredne parlamentarne izbore, a potom predsedničke i beogradske.

Potrebna je, kako kaže, normalizacija stanja u medijima, kao i implementaciono telo koje bi trebalo da brine o realizaciji sprovođenja dogovorenog.

Nadam se da će sve strane koje učestvuju i koje su bile deo i prethodnog dijaloga sada izvući neke pouke iz njegovog neuspeha. A da je bio neuspešan vidi se iz toga što smo sada ponovo tamo gde smo bili pre godinu i po dana, rekao je Vukadinović novinarima.

Predsednica Pokreta Slobodna Srbija Lidija Martinović prenela je novinarima da su oni zatražili sa svojim partnerima da ime predsednika Republike ne može da se nalazi na izbornim listama ako on nije kandidat.

Očekujem od pregovora da evroparlamentarci razumeju šta smo mi tražili, jer oni sigurno u svojim uređenim državama to što se dešava ne bi dozvolili, rekla je Martinović.

Predsednik Građanske platforme Jovan Jovanović izrazio je žaljenje što "bojkot opozicija" koja, kako kaže, ima najveći kredibilitet da zahteva izmenu izbornih uslova, nije smogla snage da izađe sa zajedničkom platformom, ali se nada da će se u budućnosti sresti i zajednički boriti.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nije davao izjave novinarima nakon onlajn sastanka u sedištu EU u Beogradu.

Današnje konsultacije su trajale kraće u odnosu na jučerašnje kada su sa evroparlamentarcima razgovarali predstavnici više stranaka među kojima SSP Dragana Đilasa i SDS Borisa Tadića.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS