Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lutovac: Ne bežimo od izbora - | K-013 Portal

Lutovac: Ne bežimo od izbora

Zoran Lutovac, DS, Demokratska stranka, Lutovac

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac poručio je danas da je pozivao na razgovor bivše i sadašnje članove stranke o načinu organizacije izbora u stranci, kako bi umanjio bruku i štetu koja se nanosi demokratama, ali oni to nisu prihvatali jer imaju svoju agendu - preuzimanje stranke ili ako to ne uspe, da opstruišu revitalizaciju DS.

Bivši i sadašnji članovi, koji su nasuprot rukovodstvu i većini članova, imaju dva cilja. Jedan je preuzimanje stranke, a ako je to nemoguće, onda je njihova ideja da opsturišu rad stranke kako se ona nikad ne bi revitalizovala, naveo je Lutovac u pisanoj izjavi.

To su uglavnom bivši funkcioneri koji će promenom Statuta izgubiti privilegovan položaj, predočio je Lutovac i naglasio da on nema ništa protiv unutarstranačkih izbora, ali da se moraju ispoštovati procedure, jer se zna se kako se raspisuju izbori u DS.

Aktuelno rukovodstvo ne beži od održavanja izbora, naprotiv smatra da su oni potrebni, iako se po Statutu unutarstranački izbori održavaju posle parlamentarnih izbora na kojima je DS učestvovala, što sada nije bio slučaj, naveo je Lutovac.

Lutovac je rekao da bi stranački izbori mogli biti održani krajem ove ili početkom sledeće godine, čim se stvore neophodni uslovi zato, kako proceduralne prirode, tako i u kontekstu pandemije.

On ističe da postoji mogućnost da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave upiše Branislava Lečića u Registar političkih partija kao predstavnika DS, ali da nije ubeđen da će se to dogoditi, jer bi takav zahtev mogao biti podnet samo na osnovu falsifikovane dokumentacije.

Lutovac je ocenio i da je grupa okupljena oko Lečića ugrozila i ujedinjenje DS sa partijom Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, ali je uveren da su svi partneri Demokratske stranke vrlo dobro razumeli šta se dešava i o kakvim ljudima je reč, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS