Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Manojlović: Nastavljaju se pritisci na nezavisne medije - | K-013 Portal

Manojlović: Nastavljaju se pritisci na nezavisne medije

ds, demokratska stranka, tanja manojlovic

Demokratska stranka osuđuje svaki vid pritiska na profesionalne novinare i veoma su zabrinuti što je N1 ponovo na udaru pristalica režima, koje ohrabruju poruke mržnje i uvrede, plasirane putem medija kontrolisanih od strane vladajuće partije.

"Pritisci na medije u kojima se čuje mišljenje drugačije od orkestriranog 'pevanja' predstavnika vladajuće stranke moraju odmah da prestanu. Demokratska stranka će predvoditi svaki nenasilni vid otpora apsolutističkoj vladavini, čija je dominantna odlika kreiranje javnog mnjenja crtanjem meta na čelo neistomišljenika i onih kojima se ne može manipulisati,“ poručila je Tatjana Manojlović, predsednica Resornog odbora za informisanje Demokratske stranke.

"Podsećamo da ovo nije prvi put da nepoznata lica postavljaju transparente na ogradu TV N1, niti da pokušavaju da zastraše zaposlene, kao i da nijedna dosadašnja prijava policiji nije imala epilog. To što je novi transparent „Republika Srbija, doviđenja, N1, dobrodošli u Luksemburg“ osvanuo na ogradi ove televizije samo jedan dan nakon Svetskog dana slobode medija, a lica koja su učestvovala u njegovom postavljanju su i dalje nepoznata, baš kao i lica koja su postavljala prethodne, dovoljno govori o slobodi medija i bezbednosti novinara i urednika u Srbiji, i samo je jedan od razloga za pad Srbije na rang listi Reportera bez granica sa 54. na 93. mesto", navodi se u saopštenju.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS