Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Miloš Lekić: Režim rehabilituje ljotićevsku fašističku ideologiju - | K-013 Portal

Miloš Lekić: Režim rehabilituje ljotićevsku fašističku ideologiju

milos lekic, ljoticeve pesme

Tamni vilajet laži u koji se uplela vladina tročlana komisija zadužena za svečanu akademiju povodom Dana pobede nad fašizmom, a u kom je pokušana relativizacija izbora pesama koje su služile za bodrenje Ljotićevog Srpskog dobrovoljačkog korpusa, govori nam dovoljno o odnosu režima Alekadandra Vučića prema antifašističkoj borbi na ovim prostorima. Nespretno pripisivanje autorstva ovih pesama od strane komisije Momčilu Nastasijeviću umesto autentičnih Ljotićevih jurišnika, ukazuje i na, najblaže rečeno, grubo falsifikovanje činjenica,“ izjavio je Miloš Lekić, član Političkog saveta Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu.

Proslava Dana pobede nad fašizmom u režiji državnog vrha Srbije mogla bi se opisati isključivo kao skandal i sramota. To nažalost nije iznenađenje, posebno kada imamo ukupan uvid u dezorijentisanost i nemaran odnos vladajuće većine spram osnovnih civilazicijskih vrednosti postignutih pobedom nad fašizmom 1945. godine.

Podsetio bih građane Srbije na slučaj iz 2013. godine, kada je u Novom Sadu održana revizionistička izložba o ljotićevskom vaspitnom zavodu iz Drugog svetskog rata, koji je bio još jedan u nizu pokušaja obmane levo orijentisane srpske omladine, a na šta je novosadska stručna javnost blagovremeno reagovala. Stoga, sa punim pravom postavljamo pitanje državnom vrhu - da li je ovim činom proslave Dana pobede nad fašizmom ozvaničena rehabilitacija ljotićevske fašističke ideologije?“ upitao je Miloš Lekić.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS