Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NADA: Povećanje penzija dobro, ali ne treba da bude linearno - | K-013 Portal
NADA, povećanje penzija

NADA: Povećanje penzija dobro, ali ne treba da bude linearnoSrpska koalicija NADA pozdravila je danas najavu povećanja penzija, ali smatra da povećanje ne treba da bude linearno, već da najveće povećanje dobiju oni sa najnižim penzijama.

"Najava povećanja penzija za 19,1 odsto je dobra vest, ali je činjenica da će, primera radi, oni koji primaju penzije od po sto hiljada dinara dobiti mnogo veće povećanje od onih koji imaju minimalne penzije. Mi se zato zalažemo za ravnomerniju i pravedniju preraspodelu dobara, kako bismo sprečili dalje socijalno raslojavanje u društvu", izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović, kako je navedeno u saopštenju.

"Talas poskupljenja najviše je pogodio one sa najnižim primanjima i zbog toga bi oni trebali da dobiju najveće povećanje penzija. Svakako, pozdravljamo ovu odluku, jer mi kao državotvorne stranke vodimo računa o interesima države i naroda i nismo unapred protiv svega što vlast predloži", dodao je Mihailović.

Koaliciju NADA čine Novi DSS, POKS Vojislava Mihailovića i 25 udruženja građana.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.