Narodna stranka: Tužilaštvo još nema nalaz obdukcije vojnika poginulog na Pešteru
narodna stranka, vuk jeremic

Narodna stranka: Tužilaštvo još nema nalaz obdukcije vojnika poginulog na Pešteru

U Višem tužilaštvu u Novom Pazaru kažu da im, mesec dana posle pogibije na Pešteru starijeg vodnika prve klase Vojske Srbije Dejana Stojkovića, još nisu dostavljeni obdukcioni nalazi.

Potpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Nikola Lakić navodi da je takav odgovor dobio iz tog tužilaštva.

"Posle mesec dana nemaju informaciju o uzroku smrti Stojkovića. Nemaju ili ne žele da to dostave", rekao je Lakić i nazvao "čudnom" činjenicu da još nema zvaničnog dokumenta kako je došlo do pogibije.

On je ocenio da je Ministarstvo odbrane, zvaničnom verzijom da je Stojkoviću pozlilo, obmanulo porodicu stradalog podoficira, pripadnike Vojske i celokupnu javnost o toj tragediji.

"Ministarstvo odbrane nije želelo da pruži pravu informaciju da se u oklopnom transporteru aktivirao protivpožarni sistem i da je Stojković zbog toga izgubio život", naveo je Lakić, uveren da "tužilaštvo nepostupanjem pokušava da pomogne izvršnoj vlasti".

Prema njegovom tumačenju, tužilaštvo nije odgovorilo ni da li je vozilo bilo tehnički ispravno, zbog toga što i samo, kao i Ministarstvo odbrane i celokupne strukture u bezbednosnom sistemu, zna u kakvom su stanju, ne samo to, nego mnoga vozila u Vojsci Srbije.

Kako je naglasio, u postupku povodom smrti Stojkovića potrebno je utvrditi političku i krivičnu odgovornost.

Lakić tvrdi da politička leži na predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, "a krivičnu možemo tražiti kroz institucije države, preko tužilaštva".

(Fonet)Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.