Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka: Vučić objavljuje presude pre nego što ih dobiju stranke u postupku - | K-013 Portal

Narodna stranka: Vučić objavljuje presude pre nego što ih dobiju stranke u postupku

aleksandar vucic, narodna stranka, miroslav aleksic

Funkcioner Narodne stranke Borivoje Borović ocenio je danas da je srpsko pravosudje "razvaljeno" pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "u zabavnoj emisiji na televiziji **** " objavio nepravosnažnu presudu protiv potpredsednika te stranke Miroslava Aleksića "pre nego što je presuda dostavljena strankama u piostupku".

Borović, koji je predsednik Odbora za pravosudje Narodne stranke, naveo je da je Vučić sinoć objavio presudu po tužbi koju je njegov brat Andrej podneo protiv Aleksića zbog navoda o uzgajanju marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica".

"Očigledno je da su tužilaštvo i sud poslužili kao servis javnoj politici, odnosno predstavnicima vlasti. Time je učinjeno očiglednim da je srpsko pravosudje razvaljeno i da je izgubilo svoju slobodu i nezavisnost, a da je ovaj slučaj očigledan primer za to", rekao je Borović, koji je Aleksićev advokat.

Ocenio je da je "očigledno da je presuda naručena", kao što je, kako je rekao, bila i naručena krivična prijava koju je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo protiv braće Vučić.

"Nakon toga, u tužbi Andreja Vučića protiv Aleksića glavni dokaz koji je figurirao bio je dopis zamenika specijalnog tužioca za organizovani kriminal da braća Vučić 'nemaju nikakve veze' sa slučajem Jovanjica. Potom je po ubrzanom postupku, odnosno tri dana od završetka rasprave, doneta prvostepena presuda kao 'najhitnija' u srpskom pravosudju, koju je kao takvu predsednik države i javno obznanio", naveo je Borović.

Gostujući sinoć na televiziji **** , predsednik Srbije je kazao da je doneta presuda kojom je odredjeno da Aleksić plati naknadu štete od 300.000 dinara za povredu ugleda Andreja Vučića.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS