Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna Stranka: Vučiću ni SPAS neće pomoći da na izborima spasi Beograd - | K-013 Portal

Narodna Stranka: Vučiću ni SPAS neće pomoći da na izborima spasi Beograd

miroslav aleksic, narodna stranka

Narodna stranka (NS) ocenila je danas da predsedniku Srpske napredne stranke i šefu države Aleksandru Vućiću ni podrška predsednika Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandra Šapića neće pomoći da "spasi" Beograd na predstojećim izborima jer gubi podršku gradjana koji mu "sve manje veruju".

"Neće ga spasiti ni Šapić jer obojica duvaju u istu tikvu. Obojica su deo režima i neće uspeti da prevare gradjane Beograda da će to biti nešto drugačije", rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu potpredsednik NS Miroslav Aleksić, povodom izjave Šapića da će podržati Vučića na predsedničkim izborima.

Aleksić je rekao da se NS priprema kao da će izbori biti za tri meseca i da će na njima učestvovati, i dodao da jegova je poruka svim opozicionim strankama, pogotovo onima koje su bojkotovale prethodne izbore, glasi da organizuju odbore po Srbiji, tragaju za "čuvarima kutija, jačaju organizacije.

Aleksić je rekao da je ovo momenat za ozbiljne pripreme, pogotovo što je vlast u "brutalnoj svakodnevnoj funkcionerskoj kampanji".

"Moramo da jačamo i da nastavimo da se pripremamo za izbore sa uverenjem da će se dogoditi što pre i da ćemo na njima učestvovati", rekao je Aleksić.

On je naveo da se politička klima nije promenila ni najmanje osim što su gradjani sve nezadovoljniji.

"Neophodni su izbori koji treba da iole liče na izbore, da postoje neka pravila da opozicija ima barem približno jednake šanse kao i stranke vlasti da predstave programe gradjanima", rekao je Aleksi.

On je ocenio da je jučerašnji sastanak, održan radi medjustranačkog dijaloga, ali bez evroparlamentaraca, manipulacija i predstava Vučića, za kojeg je rekao da "dozu straha ima jedino od medjunarodnih institucija".

"Mi tražimo da ti predstavnici Evropske unije budu garant da se ono što budemo ispregovarali sprovede u praksi, a ne da ostane mrtvo slovo na papiru", naglasio je Aleksić.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS