Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nova stranka: Vulin da odgovori da li je vojska obezbeđivala Gerontološki centar u Nišu - | K-013 Portal

Nova stranka: Vulin da odgovori da li je vojska obezbeđivala Gerontološki centar u Nišu

Nova stranka pozvala je danas ministra odbrane Aleksandra Vulina da odgovori na pitanje da li je Vojska Srbije obezbeđivala Gerontološki centar u Nišu, u kome se pojavilo novo žarište zaraženih korona virusom.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima se navodi da Gradski odbor Nove stranke Niš podseća javnost, ali i ministra Vulina, na saopštenja Ministarstva odbrane Srbije, objavljena 9. aprila, a potom i 13. aprila, u kojima se navodi da "Vojska obezbeđuje sve zdravstvene centre, kao i sve gerontološke centre, bez obzira na to da li su privatni ili državni, sa više od 30 korisnika".

"Iz navedenog sledi da mali Vulini, koji u svojim tekstovima pozivaju Novu stranku da nije uz narod u teškim trenucima pandemije, upravo svom narodu i dalje duguju odgovor na pitanje da li se ministar vojni lično, u brojnim izjavama i saopštenjima, obavezao na obezbeđivanje svih objekata socijalne zaštite, sa akcentom na staračke domove, i da li je ili nije objekat zaštite bio i Gerontološki centar Niš", navodi se u saopštenju.

Nova stranka navodi da "ako nije, građani Srbije zaslužuju odgovor zašto nije osigurana bezbednost svih njegovih korisnika i zaposlenih, a ukoliko jeste, kako je onda moguće da mere nisu poštovane, zbog čega za posledicu imamo zabrinjavajuće brojke o broju zaraženih, kojih je iz dana u dan sve više".

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS