Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novaković: Brković ukazao da problem nije nedostatak patriotizma, već kriminal enormnih razmera - | K-013 Portal

Novaković: Brković ukazao da problem nije nedostatak patriotizma, već kriminal enormnih razmera

brajan brkovic, ds, demokratska stranka

Demokratska stranka najoštrije osuđuje jezive pretnje i uvrede kojima je na društvenim mrežama izložen aktivista Stranke slobode i pravde Brajan Brković, i ističe da je napad na njega – napad na sve misleće, slobodne i hrabre ljude u Novom Sadu koji imaju smelosti da se suprotstave režimu Aleksandra Vučića i njegovim korumpiranim političkim saveznicima.

“Pozivamo sve slobodi privržene ljude u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji da se solidarišu sa mladim političkim aktivistom Brkovićem, koji je imao smelosti da se jasno i glasno suprotstavi besmislenoj i kvazipatriotskoj kampanji Srpske napredne stranke, koja je u bojama srpske zastave išarala delove Novoga Sada, pokušavajući da iza zastava sakrije da se naš grad i cela Srbija nalaze pod okupacijom kriminogene hobotnice koja je celu državu pretvorila u privatno vlasništvo Aleksandra Vučića, njegove porodice i njegovih političkih poslušnika,” izjavio je predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Vojvodine Nebojša Novaković.

Verujemo da svi imamo dovoljno znanja i iskustva da prepoznamo da se iza uterivanja patriotizma, kako sada tako i devedesetih, krije besomučna pljačka društvenih i javnih resursa.

“Brković je na kvazipatriotskim skrnavljenjima javnih površina ispisao imena brojnih afera koje potresaju državu Srbiju, ukazujući da naš problem nije odsustvo patriotizma, nego kriminal enormnih razmera koji razara i političko i društveno tkivo grada i cele zemlje. Kao i devedesetih, svako ko se suprotstavi jezivom kriminalu i zločinima, biva proglašen za neprijatelja i izdajnika. Nadam se da smo iz svega toga izvukli neke lekcije, između ostalog onu da moramo biti solidarni sa onima koji su izloženi režimskom nasilju. Ako ne pokažemo solidarnost, vrlo se lako i mi možemo naći na udaru kriminalaca i armije botova Srpske napredne stranke,” zaključio je Novaković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS