Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović poziva EP da se izjasni o dešavanjima u Srbiji - | K-013 Portal

Obradović poziva EP da se izjasni o dešavanjima u Srbiji

pancevo, beograd, novi sad, vesti

Predsednik Dveri i narodni poslanik Boško Obradović izjavio je da će se on i njegov stranački kolega Ivan Kostić, koji štrajkuju glađu ispred Skupštine, danas se obratiti Evropskom parlamentu sa zahtevom da se evroposlanici izjasne o onome što se danas dešava u Srbiji.

Obradović je dodao da će se sa istim zahtevom obratiti i "istoku i zapadu", jer su, kako kaže, iscrpeli sve mogućnosti obraćanja prema domaćim akterima i institucijama države Srbije.

"Punih osam dana postoji muk svih državnih institucija o našem štrajku glađu i o našim zahtevima. U ovom trenutku i posle osam dana postoji ignorisanje od svih predstavnika vlasti, od strane svih režimskih medija, od strane RTS-a kojoj smo ispostavili zahtev za jednu večernju emisiju u kojoj bismo izložili naše zahteve, ali, što je posebno problematično, i od strane Ustavnog suda i od strane Upravnog suda", kazao je Obradović novinarima ispred Skupštine.

Prema njegovim rečima, Srbija je danas jedina država u Evropi u kojoj dva narodna poslanika štrajkuju glađu i u kojoj se održavaju izbori u vreme pandemije, odnosno nastavljen je izborni proces i teku izborne radnje, kao što je Crna Gora jedina država u Evropi u kojoj se hapse sveštenici i najveći crkveni velikodostojnici.

Kako kaže, emisija na RTS-u od 60 minuta je "minimum minimuma da uopšte razmisle o prekidu štrajka glađu".

Upitan da li je bilo ko iz SPC došao sa njima da razgovara i pozove ih da razgovaraju, s obzirom da je štrajk nazvao strogim postom, Obradović je kazao da su juče imali posetu sveštenika po njihovom pozivu, radi ličnih duhovnih potreba, što je jedino crkveno lice koje ih je do sada posetilo.

Upitan za svoje i zdravstveno stanje Ivana Kostića, Obradović je kazao da su juče imali posetu izabranih lekara, koji su im izmerili pritisak i proverili šećer i, prema sadašnjim rezultatima, zdravstveno stanje je zadovoljavajuće, odnosno nemaju zdravstvenih tegoba.

Dodaje da će lekari nastaviti na dnevnom nivou preventivno da prate njihovo zdravstveno stanje.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS