Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prekršajne prijave protiv sedam stranaka i koalicija - | K-013 Portal

Prekršajne prijave protiv sedam stranaka i koalicija

Prekršajne prijave, stranka, koalicija

Agencija za sprečavanje korupcije podnela je Prekršajnom sudu u Beogradu zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv sedam političkih stranaka i koalicija koje su ove godine učestovale u izbornoj kampanji za izbor narodnih poslanika, a nisu joj dostavile izveštaje o troškovima izborne kampanje u propisanom roku.

Prekršajne prijave su podnete protiv Stranke demokratske akcije Sandžaka, za izbornu listu SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin, Stranke pravde i pomirenja Novi Pazar - za izbornu listu koalicije: Akademik Muamer Zukorlić - Samo pravo - Stranka pravde i pomirenja -Demokratska partija Makedonaca.

Podnete su i proitv Nove stranke - za izbornu listu koalicije: Nek maske padnu-Zelena stranka-Nova stranka, Nova Srbija - za izbornu listu koalicije: Narodni blok -Velimir Ilić-general Momir Stojanović, Grupe građana ''Dosta je bilo-Saša Radulović'', za izbornu listu ''Suverenisti'', Grupe građana '' Pokret Levijatan-Živim za Srbiju'' (Pavle Bihali), za izbornu listu pod istim nazivom i Grupe građana ''1 od 5 miliona'' (Stefan Pavlović), za izbornu listu pod istim nazivom.

Agencija u saopštenju navodi da su ove stranke i koalicije propustile da joj dostave izveštaj o troškovima izborne kampanje u elektronskoj ili štampanoj formi, u propisanom roku od 30 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora, koji je istekao 5. avgusta.

Na taj način su prekršili odredbe Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, navodi se u saopštenju.

Agencija takođe, primenjuje i član 42. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, koji , kako navodi, predviđa da ukoliko politička stranka ili odgovorno lice u političkom subjektu budu kažnjeni za prekršaj, politički subjekat gubi pravo na dobijanje sredstava iz javnih izvora namenjenih redovnom finansiranju političkog subjekta, u iznosu srazmerno izrečenoj kazni.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS