Rakić: Novinari danima na meti hajke Ane Brnabić i megafona vlasti
dragana rakic, ds, demokratska stranka

Rakić: Novinari danima na meti hajke Ane Brnabić i megafona vlasti
montekristo 0507


Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić uputila je danas podršku novinarima lista Danas, Južnih vesti, N1 i NIN-a, koji su već danima na meti hajke kako same predsednice Vlade Ane Brnabić, tako i megafona vlasti poput Sime Spasića, osuđenog silovatelja.

Rakićeva je, komentarišući zvanične objave predsednice Vlade na Tviteru, izjavila kako bi u svakoj državi na evropskom putu trebalo da bude nezamislivo da jedna predsednica Vlade naziva bilo koje novine i novinare lažovima i da danima pokušava da ih diskredituje. Ipak, nastavlja potpredsednica demokrata, to je realnost koju proživljavamo i preživljavamo svakog dana u Srbiji, državi koju je otela mafija i koja koristi svu svoju silu da se obračuna sa nezavisnim medijima.

"Pretnje novinarima da će biti nabijeni na kolac ne smeju da prođu bez zvanične istrage i sudskog epiloga, kao i javne osude. Ana Brnabić je svojim istupanjem stvorila pogodnu atmosferu da napade na novinare nastave upravo oni koji su direktno i blisko povezani sa kriminalom, oni koji već godinama služe kao megafoni režima Aleksandra Vučića i obavljaju 'prljave' poslove. U tom smislu pretnje Sime Spasića, osuđenog silovatelja, treba shvatiti vrlo ozbiljno, jer se kao akter pretnji ne pojavljuje bilo ko, več neko ko je prethodno osuđen za teško krivično delo,“ poručila je potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić.

Potpredsednica demokrata pozvala je još jednom nadležne organe gonjenja da odmah sankcionišu sve pripadnike Srpske napredne stranke koji prete novinarima u Srbiji. Naposletku, reč je o članovima stranke čiji je predsednik Aleksandar Vučić, nekadašnji ministar informisanja, koji je ostao upamćen i po rečenici da će se kad tad osvetiti Slavku Ćuruviji. Demokratska stranka će učiniti sve što je u njenoj moći da nijedan novinar više ne doživi tragičnu sudbinu Slavka Ćuruvije, poručila je Dragana Rakić.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble