Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Solidarnost: Vulin da podnese ostavku zbog napada na građane tokom protesta - | K-013 Portal

Solidarnost: Vulin da podnese ostavku zbog napada na građane tokom protesta

sindikat solidarnost, ostavka, aleksandar vulin

Politička platforma Solidarnost zatražila je danas ostavku ministra policije Aleksandra Vulina jer svesno gazi pravni poredak Srbije i zato što je policija u subotu u više navrata kršila zakon.

U saopštenju Solidarnost je navela da je policija pod rukovodstvom Vulina u subotu ili direktno fizički napadala mirne građane i građanke u protestu ili se povlačila kako bi "Vučićevi batinaši to uradili".

Iako Zakon o policiji nalaže da su zaposleni u MUP i policiji dužni da jednako postupaju prema svima bez obzira na njihovo političko opredeljenje, ta institucija ponovo je pokazala da je pretvorena u produženu ruku vladajuće partije i da služi obračunu sa političkim protivnicima, ocenila je Solidarnost.

Umesto da hapsi batinaše koji su na ljude nasrtali šipkama i čekićima, uhapšeni su ljudi koji su na ulici mirno iskazali svoja neslaganja sa vladajućim režimom, ukazuje se u saopštenju i dodaje da se Vulin pojavio na blokadi autoputa kako bi provocirao građane koji su mu jasno rekli šta o njemu misle.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS