fbpx
srpska radikalna stranka, srs, zakon o platnim razredima

SRS: Nema razloga za odlaganje primene zakona o platnim razredima
Srpska radikalna stranka danas je saopštila da nisu postojali razlozi da Vlada Srbije ponovo odloži primenu Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

Taj zakon, kojim se uvode platni razredi za državne službenike, usvojen je 2016. godine, ali je njegova primena više puta odlagana.

Prethodni rok za primenu zakona bio je 1. januar 2022. godine, ali je Skupština na predlog Vlade utvrdila novi rok – 1. januar 2025. godine.

„Obrazloženje da se primena zakona odlaže na ovako dug rok zbog toga što se on oslanja na finansijske analize iz 2015. godine je besmislen i pokazuje nesposobnost ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, u čijoj nadležnosti je primena tog zakona“, navodi se u saopštenju SRS.

Ta stranka je istakla da se zakon o platnim razredima donosi radi utvrđivanja principijelnih odnosa i da bi se uspostavio pravedan raspon plata u javnom sektoru, što znači da to nema nikakve veze za finansijskom analizom.

„Tek kada se taj zakon počne primenjivati, finansijska analiza će imati smisla i na osnovu te analize će se planirati plate u javnom sektoru“, navela je SRS.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.