Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sudija Majić: Neću se kandidovati za predsednika Srbije - | K-013 Portal

Sudija Majić: Neću se kandidovati za predsednika Srbije

miodrag majic, sudija majic

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da neće biti kandidat na predstojećim izborima za predsednika Srbije, bez obzira što se u delu javnosti njegovo ime sve češće spominje kao "dobar predlog" za predsednika države.

Majić je u intervjuu Beti, koji će agencija objaviti sutra, kazao da je uveren da razlog njegovog pominjanja leži u činjenici da su gradjani predugo "gladni" pravde.

"Zbog toga su skloni da u jednom sudiji, koji otvoreno govori o problemima pravosudja, vide poželjnog predsednika države. Sebe vidim kao sudiju. Čak i u ovdašnjim okolnostima, smatram to jednim od najčasnijih zanimanja, i ne bih ga se tako lako odrekao, ako me ne oteraju", rekao je Majić.

On kaže da pri tom nije siguran da bi bio dobar populista i da bi se svideo masama.

Naveo je da politika, nažalost, zahteva dozu beskrupuloznosti u saopštavanju neistina i pristajanju na kompromise, na koju nije spreman.

"Ne osećam se dobro u laganju i kalkulacijama. Draže mi je da me napadaju i napuštaju dok se sebe ne stidim i dok saopštavam istinu. A to baš i nije dobar recept za ovdašnjeg predsednika", kazao je sudija.

Na pitanje Bete da li je na tu temu imao razgovore s predstavnicima opozicije, sudija Majić je kratko odgovorio: "Nisam".

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS