Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tepić: Telenor i Telekom hoće da isteraju SBB - | K-013 Portal

Tepić: Telenor i Telekom hoće da isteraju SBB

marinika tepic, stranka slobode i pravde

Na delu je pokušaj udruživanja privatne kompanija Telenor i državnog Telekoma kako bi iz Srbije isterale treću privatnu kompaniju SBB, i to ne zbog profita nego zbog održavanja rejtinga „partije i bratije”, i uticaja na sredstva javnog informisanja, ocenila je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić.

Ona je za N1 ocenila da se radi o poslednjem i možda najsnažnijem udarcu režima „kako bi od Srbije napravio Vučićev tamni vilajet”.

„Ako se taj plan, daleko bilo, ostvari, ostaćemo bez SBB kao izvora finansiranja televizija N1 i Nova S, što je jednako njihovom nepostojanju, a za mene je to apsolutno alarmantno”, izjavila je Tepić

Ona je, gostujući u programu N1, gostovanja navela da je pročitala saopštenje Telenora, u kome ta kompanija naglašava da posluje u fer okolnostima konkurencije i po evropskim pravilima, pa je javno pitala vlasnika Telenora (Petra) Kelnera iz Češke „da li je svestan da ovaj posao sa Telekomom znači uništenje treće kompanije, što nije u skladu sa evropskim standardima niti u skladu sa onim što je saopštio Telenor”.

„Mislim da je poslednji trenutak da se Telenor povuče iz tog posla, a ako to ne uradi moraće da reaguju institucije Evropske unije”, zaključila je Tepić.

Ona je ocenila i da, na ovaj način, (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić uoči izbornog ciklusa fingira postojanje demokratskih i slobodnih medija „samo da bi sačuvao svoje izvore informisanja a eliminisao N1 i Nova S”.

Tepić je rekla kako ima saznanja da će u aprilu proraditi kanal Euronews, „koji će navodno biti umeren kanal”.

„Vučićeva savetnica za medije Suzana Vasiljević poziva novinare da se tamo zaposle”, navela je Tepić dok je prenosila svoja saznanja o budućoj uređivačkoj politici tog kanala.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS