Zdrava Srbija je protiv otvaranja rudnika litijuma
milan stamatovic, zdrava srbija, rudnik litijuma

Zdrava Srbija je protiv otvaranja rudnika litijuma
montekristo 0507


Stranka Zdrava Srbija danas je poručila da je protiv otvaranja rudnika litijuma u okolini Loznice.

„Osnovna smetnja budućem razvoju turizma na teritoriji opštine Loznica, ali i čitave Zapadne Srbije, jeste potencijalno otvaranje rudnika litijuma kompanije Rio Tinto u ovom kraju“, navodi se u saopštenju Zdrave Srbije.

Ta stranka će, kako je istaknuto, stati u odbranu i zaštitu životne sredine i prava na zdrave uslove života stanovništva Zapadne Srbije.

„Ako se ovde naruši životna sredina, tu neće biti budućnosti ni za njene stanovnike, ni za sav biljni i životinjski svet“, rekao je predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović odgovarajući na pitanja gradjana koji su prisustvovali otvaranju kancelarije stranke u Loznici.

On je naveo da budućnost Srbije zavisi i od stanja u Zapadnoj Srbiji gde postoje „zdravi prirodni resurse i sve drugo što ide uz reku Drinu“, što Zdrava Srbija može da promoviše i da prenosi pozitivna iskustva u turizmu i stočarstvu iz Čajetine i Zlatibora.

„Interes gradjana nam je uvek na prvom mestu, tako da ćemo uvek osluškivati njihove želje i nikada nećemo dozvoliti da bilo šta drugo bude razlog donošenja odluka koje ne bi bile u skladu sa voljom gradjana lokalnih sredina, regiona i cele Srbije“, rekao je Stamatović.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble