Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Građani Srbije uložili 27,5 miliona evra u nekretnine u Crnoj Gori - | K-013 Portal

Građani Srbije uložili 27,5 miliona evra u nekretnine u Crnoj Gori

nekretnine u crnoj gori

Od početka godine strani državljani i kompanije su u poslovanje u Crnoj Gori uložili ukupno 599,86 miliona evra.

Na prvom mestu se nalaze Rusi sa 95,56 miliona evra, na drugom su Maltežani s istim iznosom kao i na kraju maja, od 70,35 miliona, dok su na trećem mestu Srbi koji su uložili 27,53 miliona evra. Ulaganja Srba i Rusa su najvećim delom usmerena na kupovinu nekretnina.

Prema podacima Centralne banke, u Crnoj Gori postoji trend rasta ulaganja u nekretnine, a ove godine je zabeleženo najveće ulaganje u nekretnine na godišnjem nivou još od 2014. godine.

Od skro 185 miliona koliko su stranci uložili u nekretnine, građani Rusije su dali najviše novca, skoro 38 miliona.

Poredeći ovu i prošlu godinu, ulaganja su porasla za 93,07 miliona, dok su u poređenju sa 2019. godinom manja za 63,18 miliona evra.

Građani Nemačke uložili oko 18 miliona evra u nekretnine, dok ulaganja iz SAD i Švajcarske iznose 12,8, odnosno 11,18 miliona evra. Između tri i šest miliona evra za nekretnine dali su građani Velike Britanije, Turske, Ukrajine, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Poljske, Češke, Belgije i Austrije.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.