Izgradnja graničnog prelaza "Bratoljub" počinje u februaru -

Izgradnja graničnog prelaza "Bratoljub" počinje u februaru


pancevo, beograd, novi sad

Izgradnja graničnog prelaza kod mosta "Bratoljub", koji povezuje Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, trebalo bi da počne u februaru, rečeno je u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

U tenderskoj dokumentaciji za izgradnju graničnog prelaza navedeno je da je rok za završetak radova 350 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja u posao.

"Izvođač bi u drugoj polovini februara trebalo da počne sa radovima. Ukupna vrednost projekta je 14,5 miliona KM. Tender smo davno završili, ali nismo mogli dalje, jer smo imali samo 7,5 miliona KM", navodi Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Glas Srpske prenosi da je ova uprava početkom prošle godine dobila šest ponuda za izgradnju graničnog prelaza između Bratunca i Ljubovije, ali je nedostatak novca na određeno vreme prekinuo konkursnu proceduru.Situacija se promenila kada je krajem prošle godine novi saziv Saveta ministara odobrio potrebna dodatna sredstva.

Izgradnja mosta "Bratoljub", u dužini od 227 metara, trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je oko 13 miliona evra, ali zbog nepostojanja graničnog prelaza još nije u funkciji.

(RTS, Foto: Radio slobodna Evropa (Screenshot)

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com