Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kusturica predložen za počasnog građanina Budve - | K-013 Portal

Kusturica predložen za počasnog građanina Budve

emir kusturica pocasni gradjanin budve, emir kusturica, budva, marko carevic

Predsednik Opštine Budva Marko Carević predložio je režisera Emira Kusturicu za počasnog građanina Budve.

Predlog odluke o proglašenju Nemanje Kusturice, kako je imenovan u tom dokumentu, za počasnog građanina, naći će se u ponedeljak na dnevnom redu sednice lokalnog parlamenta, čije je održavanje neizvesno, prenose Vijesti.

Ako odbornici opozicije iz redova Demokratske partije socijalista ne budu dali kvorum skupštinskom Odboru za statut i propise, sednica neće moći da bude održana.

"Nemanja Kusturica je režiser, scenarista, pisac, osnivač i direktor filmskog i muzičkog festivala Kustendorf, dvostruki je dobitnik Zlatne palme, filmskog festivala u Kanu. Nagrađen je Zlatnim lavom na festivalu u Veneciji… Nosilac je Odrden viteza rada, umetnosti i književnosti, ambasador UNICEF-a u Srbiji od 2007", piše u obrazloženju predloga.

Kako se navodi, Kusturica je uložio velike napore da podrži kandidaturu Budve i Boke za projekat Evropska prestonica kulture.

"Kusturica kao izuzetan umetnik i svestrana ličnost zaslužuje da se nađe na listi počasnih građana Budve i kao takav doprinese izgradnji kulturne scene našeg grada i sveukupne promocije Budve", piše u obrazloženju Carevićevog predloga.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS