Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ove godine Si dens festival traje jedan dan duže - | K-013 Portal

Ove godine Si dens festival traje jedan dan duže

si dens festival, sea dance festival

Svi putevi vode prema Buljarici, gde je počeo 7. Si dens festival. Finale festivalskog leta donosi nam sjajnu atmosferu i veliki broj regionalnih i svetskih zvezda.

Nakon prošlogodišnje pauze, očekuje se veliki broj posetilaca i da će ovo izdanje festivala, nadmašiti sva prethodna.

"Ovogodišnji festival je, naravno, prilagođen ovoj pandemijskoj godini, ali smo izuzetno zadovoljni interesovanjem iz celog sveta. Kao i na Egzitu očekujemo veliki broj stranih državljana, turista i verujemo da će sve proći sjajno", kaže Dušan Kovačević, osnivač Si dens festivala.

Jedan od najpopularnijih rok bendova domaće scene, Bajaga i instruktori, nastupio je na prvoj večeri festivala. Momčilo Bajagić kazao je da se drastično promenila muzička scena, ali da stadione i dalje pune momci sa gitarama.

"Mi smo i u najgorim godinama imali po 40 koncerata, imali smo i prošle godine tri koncerta. Stvarno je neverovatno, stvarno nam je falilo to i da se ne bi loše osećali, da bi sačuvali koliko toliko normalnu glavu, onda smo puno radili u studiju, jer nije moglo da se svira. Muzika je najviše pogođena", rekao je Momčilo Bajagić Bajaga.

Nakon Egzita, di-džej Satori stigao je i na Si dens festival, gde je za posetioce još jednom napravio neverovatnu atmosferu.

"Osećam da su ovde da čuju nešto orginalno, oni nisu ovde da čuju neku komercijalu. Imaju veoma otvoren um i prihvataju muziku na veoma pozitivan način. Veoma je oslobađajuće kada svirate za takvu vrstu ljudi, zato što mogu da idem u bilo kom smeru sa njima, oni me prate i cene to. Balkanska festivalska publika je izvanredna", kaže Đorđe Petrović, di-džej Satori.

Ove godine Si dens traje jedan dan duže od uobičajenog, a ako već niste, vreme je da spakujete kofere i dođete na festival.

(rtv)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS