U toku izborna tišina pred drugi krug lokalnih izbora u Hrvatskoj -
lokalni izbori hrvatska

U toku izborna tišina pred drugi krug lokalnih izbora u Hrvatskoj
U Hrvatskoj je u toku izborna tišina pred drugi krug lokalnih izbora, koja će trajati do zatvaranja biračkih mesta u nedelju u 19 sati.

U drugom krugu birači će izabrati 14 župana, gradonačelnika Zagreba, koji ima status županije, 56 gradonačelnika i 87 opštinskih načelnika. Drugi krug održava se u 432 grada i opštine, na gotovo 5.500 biračkih mesta.

Nakon drugog kruga biće poznati gradonačelnici četiri najveća grad, ali i Vukovara, Varaždina, Pule, Siska...

Sa posebnom pažnjom očekuju se ishodi u Zagrebu gde se sučeljavaju Tomislav Tomašević (Možemo) i Miroslav Škoro (DP), u Splitu gde se za mesto gradonačelnika takmiče Ivica Puljak (Centar) i Vice Mihanović (HDZ), u Rijeci gde su konkurenti Marko Filipović (SDP) i nezavisni Davor Štimac i u Osijeku gde snage odmeravaju HDZ-ov Ivan Radić i Berislav Mlinarević (DP, Most).Ništa manje interesovanja ne izazivaju ni izbori u Vukovaru, gde nezavisni Ivan Penava, nekadašnji HDZ-ovac, nastoji da izbori novi mandat u trci sa HDZ-ovim Nikolom Mažarom, kao i u Puli gde IDS-ovoj Heleni Puh Belci konkuriše nezavisni kandidat, odnosno kandidat grupe birača Filip Zoričić.

Izbore će pratiti 8.334 posmatrača, od kojih su većinu (gotovo 7.000) predložile političke stranke čiji se kandidati nadmeću na izborima, a samo 17 nevladine organizacije.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti