Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vladimir Erić, osumnjičen za aferu "Tunel", biće danas izručen iz Švedske Crnoj Gori - | K-013 Portal

Vladimir Erić, osumnjičen za aferu "Tunel", biće danas izručen iz Švedske Crnoj Gori

afera tunel,crna gora

Jedan od osumnjičenih da je deo grupe koja je prokopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici Vladimir Erić, biće danas izručen iz Švedske Crnoj Gori, potvrdio je za portal RTCG rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović.

Milanović kaže da se očekuje da Erić bude izručen danas oko 15 sati, nakon čega je planirano njegovo saslušanje.

Erić je po međunarodnoj poternici, raspisanoj od NCB Interpol Podgorica, uhapšen 13. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd.

Ministarstvo pravde Crne Gore je 19. oktobra 2023. godine od Ministarstva pravde Kraljevine Švedske zatražilo Erićevo izručenje radi krivičnog gonjenja zbog krivičnih dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

U kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici učestvovali su, kako je saopštila crnogorska policija, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije. Osim Erića, ostali osumnjičeni još uvek izmiču organima pravde.

Paralelno je uhapšena i grupa crnogorskih državljana, koji su okrivljeni za logistiku i pomaganje učiniocima nakon izvršenja krivičnog dela. Međutim, svi oni oslobođeni su odlukama crnogorskog Vrhovnog suda.

Nalogodavci, finansijeri, ali i motivi za kopanje tunela, još nisu poznati. Popis nestalih stvari iz depoa još nije završen, a za sada se zna da su ukradeni pištolji, droga i mobilni telefoni.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS