fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

Tri medalje za AK Tamiš na Prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda u organizaciji Srpskog Atletskog Saveza je održano pojedinačno prvenstvo Srbije u atletici u kategoriji starijih pionira/ki U16. Takmičenje je održano u atletskoj dvorani uz učešće više stotina atletičara/ki iz klubova širom Srbije.

Atletski klub Tamiš je predvodjen trenerom Zoranom Kocićem učestvovao sa tri atletičarke i ostvario sjajan uspeh osvajanjem tri medalje.

Milica Bunčić je nova šampionka Srbije u dvorani u disciplini brzo hodanje na distanci od 2000m. Milica je distancu od 2000m savladala za fantastičnih 11:10,00 što je ujedno i najbolji rezultat u Srbiji u 2020 godini, . U finalnoj trci je učestvovalo 12 najuspepnijih atletičarki, a Milica Bunčić je u sjajnom finišu došla do zlatne medalje i titule šampionke Srbije. Treba istaći veoma bitam momenat da Milica Bunčić atletiku trenira samo 6 meseci i pokazala je veliki talenat za discipline izdržljivosti. Uz titulu šampionke Srbije Milica je ostvarila i kategorisani rezultat – kategorizaciju prvi pionirski razred – priznat od Srpsog Atletskog Saveza.

U istoj trci druga atletičarka AK Tamiš – Saška Radanov je osvojila drugo mesto, srebrnu medalju i titulu vicešampionke Srbije u disciplini brzo hodanje na distanci od 2000m sa rezultatom od 11:20,00.

Treća atletičarka AK Tamiš – Sanja Marić još jednom je pokazala zašto je jedna od najuspešnijih mladih atletičarki Srbije. Kai najmladja učesnica finalne trke na 600m osvojila je srebrnu medalju sa sjajnim rezultatom od 1:36.05., što je njen novi lični rekord i najbolji relultat u Srbiji u njenom godištu.

Ovim rezultato Sanja Marić je ostvarila kategorisani rezultat – kategorizaciju prvi pionirski razred – priznat od Srpskog Atletskog Saveza.

Emilija Jelesijević je dan ranije 29 marta na Prvenstvu Srbije do 14 godina ostvarila peto mesto za AK Tamiš u trci na 1000m.

Atletska sezona u dvorani je ovim Prvenstvom Srbije završena, skede takmičenja na otvorenom gde se nadamo novim uspesima atletičara/ki AK Tamiš.

(vojvođanske)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.