Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rvač Stevan Mićić osvojio bronzu na Mediteranskim igrama - | K-013 Portal
zastava Srbije, Mediteranske igre

Rvač Stevan Mićić osvojio bronzu na Mediteranskim igramaSrpski rvač Stevan Mićić osvojio je večeras bronzanu medalju na 19. Mediteranskim igrama u Alžiru u kategoriji do 65 kilograma slobodnim stilom.

Micić je u borbi za treće mesto savladao je Aktaša iz Turske sa 4:0.

Bila je ovo četvrta medalja za Srbiju na takmičenju u Oranu.

Prethodno su Marija Sudimac i Sara Lončar u dubl konkurenciji u badmintonu osvojile bronzu, karatista Vladimir Brežančić srebro, a zlatnu medalju rvač Viktor Nemeš.

Srpska zastava podignuta na ceromoniji

Danas je u Mediteranskom selu u Oranu održana ceremonija dobrodošlice svim učesnicima 19. Mediteranskih igara. Ceremoniji podizanja zastave naše zemlje, pored sportista koji u momentu održavanja ceremonije nisu imali takmičenja, prisustvovao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

U protokolarnom delu našim predstavnicima obratio se i gradonačelnik Mediteranskog sela, gospodin Đabir Said Guerni koji je sportistima, trenerima i ostalim učesnicima poželeo dobrodošlicu, uspeh i prijatan boravak u Alžiru.

Šefica misije OKS u Oranu Nataša Janković u ime našeg tima zahvalila se gradonačelniku Mediteranskog sela i tom prilikom mu uručila prigodan poklon "Ćirilično pismo u ramu" sa motivom iz crkve Kralja Milutina iz XIII veka koja se nalazi na Hilandaru.

"Drago mi je da se veliki broj naših sportista okupio na ceremoniji dobrodošlice i da smo svi zajedno slušali himnu naše zemlje. Nadam se ćemo imati prilike da tokom takmičenja na Mediteranskim igrama, još mnogo puta čujemo našu himnu. Hvala gradonačelniku Mediteranskog sela na dobrodošlici i na toplom prijemu", izjavila je Jankovićeva.

Mediteranske igre počele su 25. juna i trajaće do 6. jula u Alžiru. Ukupno učestvuje 3,390 sportista koji se nadmeću u 24 sporta, a naš tim predstavlja 151 član.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.