Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SP u boksu: Mirončikov preko Ajkatsuna do osmine finala, Kazahstanac zaustavio Ametovića - | K-013 Portal

SP u boksu: Mirončikov preko Ajkatsuna do osmine finala, Kazahstanac zaustavio Ametovića

svetsko prvenstvo u boksu

Srpski bokserski reprezentativac Vladimir Mirončikov briljantnom pobedom protiv Turčina Kana Ajkutsuna sa 5:0, u kategoriji do 80 kilograma, započeo je danas učešce na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Mladi 23-godišnji bokser stigao je do osmine finala, a naredni rival biće mu Bugarin Kristijan Nikolov.

Mladi srpski bokserski reprezentativac Omer Ametović zaustavljen je u drugom kolu Svetskog prvenstva u Beogradu, pošto je danas u kategoriji 46-48 kg poražen od Kazahstanca Temirtsa Zusupova rezultatom 4:1

Večeras se bore i Pavel Fedorov (63,5 kg) protiv Turčina Kerema Oezmena i Almir Memić (75 kg) protiv Nemca Kevina Šumana.

"Od našeg Ametovića se tek očekuju vrhunski rezultati, on je uz takođe naše reprezentativce Aličića i Memića najmlađi učesnik SP u boksu u prestonici Srbije. Njegovo vreme tek dolazi, a to je pokazao pobedom u prvom kolu SP u Beogradu protiv predstavnika Turske. Verujemo da će nam naš Beli iskovati medalju na šampionatu Starog kontinenta 2022. godine. Njegov kvalitet, hrabrost, srce i želja za pobedom Srbije su uvek na visokom nivou i on je svetla budućnost srpskog boksa", rekao je selektor boks selekije Srbije Milan Piperski.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS