Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kanzas Siti Čifsi osvojili 57. Superboul - | K-013 Portal

Kanzas Siti Čifsi osvojili 57. Superboul

superboul, kanzas siti

Ekipa Kanzas Siti Čifsa osvojila je titulu u Nacionalnoj fudbalskoj ligi (NFL) pošto je danas u Glendejlu, u Arizoni, pobedila Filadelfija Iglse sa 38:35 u 57. Superboulu.

Čifsi su osvojili drugi Superboul u poslednje četiri godine, a ukupno treći u istoriji predvođeni kvoterbekom Partikom Mahomsom koji, posle nagrade za najboljeg igrača sezone, izabran i za MVP-ija finala.

Mahoms, koji je drugi put u karijeri podigao Lombardijev trofej, takođe je prekinuo takozvano „prokletstvo MVP-ija“. On je, naime, postao prvi MVP sezone koji je igrao Superboul i koji je stigao do trofeja još od legendarnog Kurta Vornera 1999. godine.

Na drugoj strani, Iglsi i pored sjajne igre kvoterbeka Džejlena Hurtsa nisu uspeli da u svom četvrtom finalu drugi put podignu Lombardijev trofej.

Ekipa Endija Rida nadoknadila je zaostatak od deset poena na poluvremenu, a uzbudljiv Superboul rešen je osam sekundi pre kraja kada je Harison Batker pogodio fild gol sa 27 jardi.

Meč je počeo sa dva sjajna napada na obe strane i dva tačdauna. Prvo su Iglsi svoj prvi napad pretvorili u tačdaun posle nešto manje od pet minuta igre, tako što je kraju Hurts odradio „snik“, ali su Čifsi i Mahoms odmah uzvratili. Posle samo tri minuta na semaforu je pisalo 7:7, a nakon što je Trevor Kelsi pas od 18 jardi pretvorio u tačdaun.

Usledili su prvi problemi za napad, a prva odbrana koja se „pojavila“ na meču bila je odbrana Čifsa koja je zaustavila Iglse i donela Mahomsu šansu za preokret. I bili su Čifsi u dobroj poziciji za to, ali Harison Batker nije realizovao fild gol sa 42 jarda, odnosno pogodio je stativu.

Prva četvrtina završena je rezultatom 7:7, ali je Filadelfija posle samo nekoliko sekundi u drugoj deonici ponovo povela. Hurts je bacio sjajan pas od 45 jardi ka Ej Džej Braunu koji je uhvatio loptu za tačdaun i vođstvo od 14:7.

Iglsi su nakon toga uspeli da se odbrane i krenu u novi napad, ali je Hurtsu ispala lopta. Fambl je uhvatio Nik Bolton, istrčao je 36 jardi i izjednačio na 14:14 na 9:39 minuta pre poluvremena.

Ta greška nije ni malo uzdrmala kvoterbeka Filadelfije. Odgovorio je sjajnim napadom, tokom kojeg su Iglsi odigrali hrabro i prvo pretvorili četvrti daun u novi napad, a potom je Hurts istrčao za tačdaun i vođstvo svog tima 21:14 na 2:20 do kraja prvog poluvremena.

Filadelfija je potom još jednom zaustavila napad Čifsa i Mahomsa, koji se povredio i hramljući napustio teren nakon što ga je oborio lajnbeker Iglsa Ti Džej Edvards. Iglsi su imali nešto manje od minut i po za poslednji napad u prvom poluvremenu i završili su ga fild golom Džejka Eliota sa 35 jardi za prednost od 24:14.

Mahoms je vratio na teren i Čifsi su se već u prvom napadu u drugom poluvremenu vratili u meč. Prvi drajv Čifsa trajao je pet minuta i završen je tačdaunom Ajzee Pačeka za 24:21.

Usledio je dug, uzbudljiv napad Iglsa koji je na kraju završen fild golom Eliota sa 33 jarda za 27:21 na 1:45 minuta pre kraja treće deonice.

Tokom tog napada Iglsa, Bolton je postigao novi defanzivni tačdaun posle fambla, ali je odluka promenjena nakon pregledavanja snimka, a potom je trener Čifsa Endi Rid bezuspešno potrošio čelendž zbog hvatanja Dalasa Gederta.

U poslednju četvrtinu se ušlo rezultatom 27:21 u korist Filadelfije, ali se na početku te deonice sve promenilo.

Posle tri minuta Čifsi su tačdaunom Kaderijusa Tonija poveli prvi put na meču sa 28:27, a nakon toga su primorali Filadelfiju da pantuje. Na pravom mestu je bio Toni koji je prešao 65 jardi sve do pet jardi od gola. Tri akcije kasnije, Mahoms je pasom pronašao Skaja Mura koji je doveo Čifse u vođstvo od 35:27 na 9:22 minuta pre kraja utakmice.

Uzbuđenjima tu nije bilo kraj, a glavnoj ulozi u narednih nekoliko minuta bio je Hurts. On je prvo istračao novi, treći tačdaun, a potom i konverziju za dva poena i tako doneo Filadelfiji izjednačenje na 35:35 na pet minuta i 15 sekundi pre kraja.

Čifsi su odigrali sjajan poslednji napad. Trošili su vreme i na kraju nisu ostavili Iglsima šansu da nešto pokušaju. Sve je završeno fild golom Batkera osam sekundi pre kraja za veliko slavlje Kanzas Siti Čifsa.

Uprkos povredi desnog zgloba, Mahoms je bacio 182 jarda i tri tačdauna. Uz to, istrčao je 44, uključujući i 26 na nešto više od dva minuta pre kraja. Na drugoj strani, Hurts je utakmicu završio sa tri istrčana tačdauna, jednim bačenim, uz 304 bačena i 70 istrčanih jardi.

U poluvremenu Superboula nastupila je pop zvezda Rijana, koja je otpevala neke od svojih najvećih hitova. Ovo je bio njen prvi nastup uživo u poslednjih sedam godina.

Superboul je sa tribina pratio veliki broj poznatih ličnosti, među kojima je bila i košarkašica Britni Grajner što je njeno treće pojavljivanje u javnosti otkako je puštena iz zatvora u Rusiji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS