Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Istorijski uspeh srpskog badmintona na EP u Finskoj - | K-013 Portal

Istorijski uspeh srpskog badmintona na EP u Finskoj

badminton, marija sudimac, goran jelesijevic

Srpski badminton je u Finskoj ispisao nove istorijske strane ovog olimpijskog sporta, jer su naši mladi reprezentativci na Evropskom juniorskom prvenstvu obezbedili dve medalje u pojedinačnim konkurencijama.

Prva je do polufinala, samim tim i do postolja, stigla Marija Sudimac koja je u četvrtfinalu savladala Špankinju Luciju Rodrigez s 21:19, 16:21, 21:18, i tako joj se "osvetila" za poraz u ekipnom delu takmičenja.

Samo pola sata kasnije, muški dubl, Mihajlo Tomić i Sergej Lukić, u četvrtfinalu savladali su Špance Jakoba Fernandeza i Rubena Garsiju i stigli do najbolja četiri para Evrope, saopštio je Badminton savez Srbije.

Polufinala su na programu danas.

Sudimac, četvrti nosilac u ženskom singlu, za finale će se boriti protiv Ruskinje Anastasije Šapovalove, prvog nosioca.

S druge strane, polufinalni rivali Tomiću i Lukiću, sedmim nosiocima u muškom dublu, biće Danci Vilijam Kriger Boe i Mads Vestergard, drugi nosioci.

U saopštenju se dodaje da su Vlada Srbije - Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri doprineli učešću naše reprezentacije na EP za juniore na kojem sudi srpski arbitar Goran Jelesijević.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS